Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Margriet Vriendinnen?
Margriet Vriendinnen biedt vrouwen door heel Nederland de gelegenheid om kosteloos, gemakkelijk en laagdrempelig nieuwe vriendinnen te ontmoeten. Margriet wil iedere vrouw de kans geven het beste uit het leven te halen en zo gelukkig mogelijk te zijn. En daar hoort vriendschap ook bij! Door het aanmaken van een persoonlijk profiel kun je je aansluiten bij een of meerdere groepen die bij je passen. Denk hierbij aan een groep van mensen uit dezelfde regio, of groepen waarin hobby’s of interesses centraal staan die jouw interesse hebben. Binnen zo’n groep kun je deelnemen aan allerlei evenementen. Zit je ideale groep of perfecte evenement er nog niet bij? Dan kun je die gemakkelijk zelf aanmaken. Doe mee en ontdek de mogelijkheden!

Is Margriet Vriendinnen gratis?
Lidmaatschap van Margriet Vriendinnen is helemaal gratis.

Aanmelden voor Margriet Vriendinnen

Hoe maak ik een account aan?
Je kunt je registreren door op de homepage de button ‘Meld je gratis aan’ of ‘Lid worden’ aan te klikken. Vervolgens vul je je persoonlijke gegevens in, om zo je aanmelding compleet te maken.

Waarom is mijn account ‘powered by sanoma’?
Margriet is onderdeel van het mediabedrijf Sanoma Media Netherlands. Met je Sanoma- of Margriet-account kun je ook inloggen bij andere sites van Sanoma (zoals Libelle TV, nu.nl etc.).

Ik heb al een Sanoma- of Margriet-account, wat nu?
Als je al een Sanoma- of Margriet-account hebt, kun je direct inloggen via “inloggen met Mijn Account”. Vervolgens doorloop je de 4 stappen om je profiel voor Margriet Vriendinnen compleet te maken.

Heb ik Facebook nodig om gebruik te maken van Margriet Vriendinnen?
Nee, om gebruik te maken van Margriet Vriendinnen heb je geen Facebookaccount nodig. Je kunt je eenvoudig aanmelden door je te registreren op Margriet Vriendinnen als nieuwe gebruiker. Hiervoor is alleen je e-mailadres voldoende.

Margriet Vriendinnen-profiel

Kan iedereen op internet mijn profiel op Margriet Vriendinnen zien?
Nee, Margriet Vriendinnen is een besloten platform. Alleen de leden van Margriet Vriendinnen kunnen je naam, foto en profielomschrijving zien.

Hoe verander ik mijn profiel- of omslagfoto?
Je kunt beide foto’s veranderen door naar je eigen profiel te gaan. Dit doe je door in het navigatiemenu de optie ‘Menu’ aan te klikken en vervolgens de optie ‘Profiel’ te kiezen. Op  je profielpagina vind je de opties ‘Profielfoto bewerken’ en ‘Verander omslagfoto’.

Ik heb een nieuw e-mailadres, hoe pas ik dat aan?
Door in het navigatiemenu de optie ‘Menu’ te openen, en vervolgens ‘Instellingen’ aan te klikken, je komt dan op je profielpagina. Klik vervolgens op ‘Email wijzigen’ op het menu onder je profielfoto.

Klik op de button ‘wijzig je e-mail’, vervolgens opent ‘Mijn account’. Klik op ‘Mijn gegeven’ hier kun je je emailadres aanpassen en vervolgens klik je op ‘Opslaan’. Je kunt dit venster sluiten door rechts bovenaan op het kruis te klikken.

Ik kan opeens niet meer inloggen met mijn e-mailadres en wachtwoord
Je kunt een nieuw wachtwoord opvragen door de optie ‘Wachtwoord vergeten?’ aan te klikken en je vervolgens je emailadres in te vullen. Je ontvangt dan e   en e-mail met daarin instructies om je wachtwoord te veranderen.

Berichten

Hoe verstuur ik een privébericht?
Je kunt iemand op twee manieren een privébericht sturen. De eerste manier  is door naar het persoonlijke profiel te gaan van degene aan wie je een bericht wilt sturen. Rechtsonder in de omslagfoto vind je dan de optie ‘Privé bericht’. Een andere manier is door boven in het menu de optie ‘Berichten’ te selecteren. Dan kom je in Postvak IN terecht. Klik hier de optie ‘Nieuw bericht’ aan. Bij ‘Verzend bericht aan’ voer je de naam in van de ontvanger.

Kan ik privé berichten ook op mijn e-mail ontvangen?
Privé berichten ontvang je in de inbox van je Margriet Vriendinnen profiel. Als je een nieuw bericht ontvangt krijg je een melding bij de notificaties op je profiel. Wil je ook graag een melding ontvangen in je e-mail, dan kan dat. Je dient hiervoor de instellingen aan te passen: Ga naar je eigen profiel, druk op instellingen, vink bij berichten ‘Een lid verzendt je een nieuw bericht’ aan.

Hoe verstuur ik een bericht dat zichtbaar is voor iedereen?
Door op de homepage (Home) de optie ‘Alle updates’ te selecteren, kun je een bericht plaatsen dat te zien is voor iedereen die lid is van het platform.

Groepen

Hoe weet ik welke vriendinnengroepen er in mijn omgeving zijn?
Doordat je bij het registreren voor Margriet Vriendinnen ook je woonplaats invoert, kunnen wij je suggesties geven van groepen in je omgeving. Na registratie kun je deze groepen alsnog vinden door in het navigatiemenu naar ‘Groepen’ te gaan en vervolgens naar ‘Groepen per provincie’.

Ik kan geen groepen in mijn omgeving vinden, wat nu?
Het kan zijn dat er nog geen groepen bij jou in de buurt bestaan. Je kunt dan zelf simpel en snel een groep aanmaken, zodat anderen uit je omgeving zich daarbij kunnen aanmelden. Dit doe je door in het navigatiemenu naar ‘Groepen’ te gaan en vervolgens te klikken op ‘Groep aanmaken’.

Hoe kan ik me aansluiten bij een groep?
Door in het navigatiemenu op de optie ‘Groepen’ te klikken, verschijnen de opties ‘Alle groepen’, ‘Groepen ontdekken’, en ‘Per provincie’. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je bij ‘Alle groepen’ alle bestaande Margriet Vriendinnengroepen. Bij ‘Groepen ontdekken’ vind je de meest recente groepen, groepen per provincie, groepen in jouw regio en meest populaire groepen. Bij ‘Per provincie’ kun je zelf de provincie aanklikken waarin je woont. In al deze overzichten vind je per groep de opties ‘Lid worden van groep’ of ‘Vraag lidmaatschap aan’. ‘Lid worden van groep’ betekent dat je direct lid kunt worden, omdat dit een open groep is. ‘Vraag lidmaatschap aan’ duidt op een privégroep. In dit geval moet de beheerder toestemming verlenen voordat je lid mag worden.

Hoe verlaat ik een groep?
Je kunt een groep waar je lid van bent op twee manieren verlaten. Een daarvan is door naar de desbetreffende groepspagina te gaan. Rechtsonder op de omslagfoto vind je de optie ‘Verlaat groep’. De tweede optie is door de groep op te zoeken in een van de groepenoverzichten. Hier vind je bij de groep waar je lid van bent ook de optie ‘Verlaat groep’.

Hoe maak ik zelf een Margriet Vriendinnengroep aan?
Klik in het navigatiemenu op ‘Groepen’ en vervolgen verschijnt de optie ‘Groep aanmaken’.

Ik wil niet dat iedereen zich kan aanmelden bij mijn groep.
Een groep is standaard openbaar voor iedereen die zich bij Margriet Vriendinnen heeft aangemeld. Als je als beheerder wilt voorkomen dat iedereen zich bij je groep kan aansluiten, kun je bij het aanmaken van je groep kiezen voor de optie ‘Privé groep’. Je ontvangt dan een melding als een nieuw persoon heeft aangevraagd lid te worden. Jij, als groepsbeheerder, bent verantwoordelijk voor het accepteren of weigeren van deze aanvraag.

Ik ben beheerder van de groep, maar wil het beheer graag delen, hoe doe ik dat?
Ga naar de groep waar je beheerder van bent en selecteer hier de optie ‘Bewerken’. In het submenu dat zich nu opent, vind je de optie ‘Leden’. Hier krijg je een overzicht te zien met daarin alle leden van de groep. Je kunt hier iemand promoveren tot beheerder door de optie ‘Promoveer tot beheerder’ te selecteren. Jij blijft alsnog beheerder, maar deelt deze taak nu met dit groepslid.

Ik wil iemand uit mijn groep verwijderen, hoe doe ik dat?
Ga naar de groep waar je beheerder van bent en selecteer hier de optie ‘Bewerken’. In het submenu dat zich nu opent, vind je de optie ‘Leden’. Hier krijg je een overzicht te zien met daarin alle leden van de groep. Wil je iemand verwijderen? Selecteer dan bij diegene de optie ‘Verwijder uit groep’. Wil je dat deze persoon in het vervolg zelfs geen lidmaatschap meer kan aanvragen? Ga dan voor de optie ‘Verwijder en verban’.

Evenement

Hoe maak ik een evenement aan?
Evenementen zijn altijd verbonden aan een groep, dus je kunt ook alleen onder een groep een evenement aanmaken. Open de groep waar je een evenement voor wilt organiseren en ga naar de optie ‘Evenementen’. In het submenu dat zich vervolgens opent, vind je de optie ‘Nieuw evenement aanmaken’.

Wijzigen meldingen via e-mail

Ik wil (g)een e-mail ontvangen als er iets in mijn groep gebeurt.
Door in het navigatiemenu de optie ‘Menu’ te openen en vervolgens ‘Instellingen’ aan te klikken, beland je op een pagina waarop je je e-mailinstellingen kunt aanpassen. Door per onderdeel ‘Ja’ of ‘Nee’ te selecteren, geef je aan of je wel of geen e-mailmeldingen wilt ontvangen van of over je groep.